Prins Floris wordt vader van zoon Willem Jan Johannes Pieter Floris

Prins Floris en prinses Aimée hebben na twee dochters nu ook een zoon. Aimée beviel op 1 juli 2013 om 13.32 uur van een jongetje, dat de namen Willem Jan Johannes Pieter Floris heeft gekregen. Zijn roepnaam is Willem Jan.

Magali en Eliane met hun broertje Willem Jan (foto: prins Floris)
Magali en Eliane met hun broertje Willem Jan (foto: prins Floris)

De kleine is vermoedelijk vernoemd naar zijn oudoom Willem Jan van Vollenhoven, de in 2006 overleden broer van Pieter van Vollenhoven. Ook de andere namen zijn vernoemingen. Johannes en Pieter zijn de beide opa’s en Floris is natuurlijk naar prins Floris zelf.

De combinatie Jan Johannes – twee varianten van dezelfde naam – vind ik persoonlijk minder fraai, maar ik kan me wel voorstellen dat Floris en Aimée hiervoor hebben gekozen. Bij weglating van een van de namen is de dubbele vernoeming veel minder duidelijk.

Willem Jan heeft twee oudere zussen. Magali Margriet Eleonoor (2007) is vernoemd naar haar tante Magali Söhngen en naar haar oma’s prinses Margriet en Eleonoor Söhngen-Stammeijer. Eliane Sophia Carolina (2009) draagt de voornaam van haar peettante, prinses Carolina de Bourbon de Parme. Eliane is wellicht een modernisering van Juliana. De naam Sophia lijkt te zijn gekozen vanwege de betekenis, ‘wijsheid’.

Magali, Eliane en Willem Jan hebben de achternaam Van Vollenhoven. Ze zijn niet van adel. Prins Floris voert de niet-erfelijke titel prins van Oranje-Nassau en staat te boek onder de merkwaardige geslachtsnaam Van Oranje-Nassau, Van Vollenhoven.

🤞 Nieuwe blogs in je mail?

Volgen kan ook via Mastodon en RSS.